Home » Informatie » Geschiedenis

Wij zijn een christelijk mannenkoor, gestart per 1 september 2009 en hebben als doelstelling :  “Het zingen van het geestelijke lied”.

Higgajon is een (klein maar fijn) mannenkoor dat opgericht is in september 2009.

De doelstelling om het geestelijk lied te zingen vertaald zich in een grote diversiteit aan psalmen, geestelijke liederen en grote werken uit de koorwereld in diverse talen. Het koor is jong en dynamisch en staat onder leiding van dirigent Peter Eilander. 

 

De naam 'Higgajon' is een woord dat uit de onberijmde negende Psalm komt. Dit betekent ‘een zekere toon’ & ‘bijzondere soort van muziek wat dient tot iemands aandacht’. Een zekere toon proberen de zangers te laten horen door zowel op de repetities als thuis ijverig te studeren. Een bijzondere soort van muziek wordt met regelmaat geprogrammeerd. Dat moet de aandacht wel trekken, is het motto.

 

Met ongeveer 30 zangers brengt het koor met ongekende finesse en souplesse een geheel eigen sound ten gehore. Met ongeveer 4 tot maximaal 6 uitvoeringen per jaar zijn ze op diverse plaatsen te horen.  De 'thuisbasis' van Higgajon is Harderwijk, alwaar de jaarlijkse project-repetities plaatsvinden.